Muzeum Vysočiny Třebíč

V sobotu 7. 10. 2023 máte možnost navštívit třebíčský zámek, někdejší benediktinský klášter, dnes památku UNESCO a sídlo Muzea Vysočiny Třebíč. Expozice Muzea Vysočiny Třebíč, jejichž součástí jsou i autentické zvuky nebo velkoplošné videoprojekce, nabízí pohled do historie i detaily života v regionu.


Volně přístupné budou tyto expozice a výstavy:
Svět neživé přírody – mineralogická expozice
Svět portálů a bran – klášterní expozice
Lidé.Místa.Osudy. – muzejní expozice
Zdeněk Šplíchal a Skupina 4 - výstavy

Dále se můžete zúčastnit komentované prohlídky Valdštejnové na Třebíči. Komentované prohlídky se budou opakovat v intervalu 30 minut (kromě obědové pauzy 12:00 - 13:00 hod.) Délka jedné prohlídky je 30 minut a je kapacitně omezená (15 osob). Vstupenky na komentovanou prohlídku na konkrétní čas si můžete vyzvednout v označeném stanu.

A na co dalšího se můžete těšit? Po celý den se budete moci zapojit do aktivit a soutěží o drobné ceny. K dispozici bude také malování na obličejvýroba odznáčků (placek), brýle s virtuální realitou, fotokoutek a mnohé další.

Čeká Vás také bohatý kulturní program na pódiu: vystoupení místního folklorního souboru Bajdyš, taneční vystoupení ZUŠ – soubor Bajdyšek, módní přehlídka sdružení Míša & Míša a pohádka v podání divadelního spolku AMPULKA.

V rámci doprovodného programu se vám představí organizace Vrátka, z. ú. a STŘED, z.ú.

Akce je zdarma!

Kontakt: Lenka Marečková, Eurocentrum Jihlava, e-mail: lenka.mareckova@mmr.cz, tel.: 731 432 542.